Specialisaties

Onze praktijk biedt specialisaties zorg in fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, en meer, gericht op uw persoonlijke herstel en preventie van toekomstige klachten. Onze benadering is uniek en afgestemd op uw individuele behoeften, waardoor we niet alleen uw symptomen aanpakken, maar ook de oorzaak van uw klachten. Hieronder leggen wij onze specialisaties uit.

Fysiotherapie

Manuele therapie

Dry needling

Acupunctuur

Echodiagnostiek

Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed functionerend geheel van spieren, botten, gewrichten, bloedvaten, zenuwen en organen waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen en bukken zijn volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Tot het moment dat u ergens last van krijgt en het lichaam niet meer meewerkt. Fysiotherapeuten zijn deskundig op het gebied van ons dagelijks bewegen. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van klachten én om (verergering van) klachten te voorkomen.

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie in de fysiotherapie. De manueel therapeut behandelt patiënten die last hebben van pijn en bewegingsproblemen die voortkomen uit de wervelkolom of gewrichten elders in het lichaam zoals schouder, heup, knie of kaak. Door een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek wordt geanalyseerd welke problemen er zijn en wat daaraan te doen is. Daarna volgt de behandeling, die altijd op maat wordt samengesteld.

Dry needling

Dry Needling is een behandelmethode die wordt toegepast voor de behandeling van stijfheid en acute of chronische (spier)pijn. Kenmerkend voor deze problemen zijn triggerpoints: drukgevoelige plaatsen in de spieren.

De dry needling therapeut prikt de triggerpoint aan met een dunne naald. Hierdoor wordt een reflex opgewekt, de spier trekt zich kort samen en ontspant daarna. De klachten kunnen in relatief korte tijd verdwijnen.

Acupunctuur

Acupunctuur is al duizenden jaren een vast onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst. Door middel van acupunctuur worden ziekten behandeld of klachten verlicht. Acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand, verhoogt de pijndrempel en verbetert de vitaliteit. Daardoor werkt het ook preventief en kan ziekte voorkomen.

Echodiagnostiek

Sinds enige jaren maken wij gebruik van echografie om de conditie van spieren, pezen, slijmbeurzen, gewrichtskapsels en -banden beter te beoordelen. Op deze manier zijn scheurtjes, zwellingen, kalkdeeltjes en bloeduitstortingen goed in beeld te brengen. Ook degeneratie van pezen is goed te zien. De behandeling kan zo beter gekozen worden, en de herstelduur wordt inzichtelijker.

Stuur een mail naar